Tweet van boze Kanon zorgt voor verhitte discussie: Wie zegt dat hij het is?

Tweet van boze Kanon zorgt voor verhitte discussie: "Wie zegt dat hij het is?"

19-08-2017 22:55
24

ADO Den Haag-trainer Fons Groenendijk heeft aan Wilfried Kanon laten weten dat hij zijn tweet over Ron Vlaar maar beter snel kon verwijderen. Dat deed de Ivoriaanse verdediger dan ook. Kanon was zaterdagavond woest op Vlaar, nadat hij een tweede gele kaart - en dus rood - had gekregen na een overtreding op de AZ-routinier. 

'Acteur, ik wacht op je tijdens de return', schreef Kanon vanuit de ADO-kleedkamer. "In mijn beste Frans heb ik tegen hem gezegd dat-ie dat er effe snel af moet halen. Want dat is helemaal niet belangrijk meer", aldus de coach in gesprek met FOX Sports. 

Groenendijk vond het niet terecht dat de bal in de 27e minuut op de stip ging. "Zijn eerste gele kaart was een Afrikaanse tackle. Ik heb hem kort daarna tot rust gemaand. Vervolgens komt dat penaltymoment met Vlaar, die ook hem vastpakt en dan met al zijn ervaring naar de grond gaat."

Tom Beugelsdijk vroeg zich na afloop af of Kanon de tweet over Vlaar überhaupt wel zelf had geplaatst. "Het kan ook een fanaccount zijn geweest. Wie zegt dat hij het is? Zijn persoonlijke account? Was je erbij dan, toen hij het plaatste? Als hij het heeft geplaatst, is het niet slim. Maar ik weet nog steeds niet of hij dat heeft gedaan."

Lees ook: Woedende Kanon haalt uit naar Vlaar: 'Acteur, ik wacht op je tijdens de return'