Bekritiseerde Ajacied: Ik heb nu wel het gevoel dat ik gezocht word

Bekritiseerde Ajacied: "Ik heb nu wel het gevoel dat ik gezocht word"

19-08-2017 23:14
93

Matthijs de Ligt snapt dat hij als voetballer van Ajax in de spotlights staat, maar de verdediger kan zich niet altijd vinden in kritiek. Op dit moment heeft De Ligt het gevoel dat hij 'gezocht wordt', zegt hij in gesprek met NU.nl.

"Natuurlijk maak ik wel eens fouten, maar ik heb nu wel het gevoel dat ik gezocht word. Ik zie dat echter niet als iets negatiefs. Vorig jaar heb ik de lat redelijk hoog gelegd voor mezelf", aldus de tiener. 

"Ik heb al een Europa League-finale gespeeld, twee keer met Oranje meegedaan. Als je dat al op jonge leeftijd hebt bereikt, gaan mensen extra op je letten. Dat is normaal. Uiteraard wil ik ook de perfecte wedstrijd spelen, maar dat kan niet. Ik probeer daar wel naar toe te werken."

Met de toekomst is De Ligt 'niet echt bezig'. "Ik moet eerst maar eens dit seizoen door zien te komen. Ze zeggen wel eens dat je tweede seizoen altijd lastiger is dan je eerste. Er komt een keer een terugval. Dat is onvermijdelijk. Het gaat erom hoe je daarmee omgaat. Ik moet mezelf gewoon niet gek laten maken door alle kritiek."

Lees ook: De Ligt reageert op Derksen-kritiek: 'Dus niet: wat is dat voor mafkees?'