Cocu over mislukt huwelijk: 'Als hij nu bij PSV was gekomen, heel andere situatie'

Cocu over mislukt huwelijk: 'Als hij nu bij PSV was gekomen, heel andere situatie'

20-08-2017 08:36
53

Hoewel het huwelijk tussen PSV en Adam Maher grotendeels mislukt is, is trainer Phillip Cocu nog altijd gecharmeerd van de middenvelder. Hij denkt dat de situatie er heel anders had kunnen uitzien.

"Ik vind Adam een hele goede speler", zegt Cocu in aanloop naar het duel met NAC Breda tegen de NOS. "Ik zie dat hij zich op heel veel vlakken heeft ontwikkeld. Als Adam op dit moment bij PSV terecht was gekomen, zoals hij zich nu heeft ontwikkeld, dan had dat waarschijnlijk een hele andere situatie teweeggebracht. Het is zeker niet zo dat hij bij ons heeft stilgestaan."

"Soms loopt het niet zoals je verwacht, van beide kanten. Dat is in het geval van Adam gebeurd", vervolgt Cocu, die waardeert hoe Maher zich heeft opgesteld ondanks het minder wordende perspectief. "Soms speelde Adam veel, dan weer niet en werd hij verhuurd. Dat zorgt voor veel onzekerheid over zijn toekomst. Dan moet ik toch voor hem spreken dat hij daar, ook nu, op een fantastische en professionele wijze mee omgaat."

Over de toekomst van Maher is nog weinig duidelijkheid. "PSV wil Adam enkel verkopen, niet verhuren. Hij zit tenslotte in zijn laatste contractjaar, maar we krijgen wel alle medewerking van PSV", zegt zaakwaarnemer Sigi Lens. "Er waren de afgelopen periode wel wat mogelijkheden voor Adam om naar andere clubs te gaan, zoals in Zwitserland en de Verenigde Staten. Maar die opties zag Adam niet zitten."