Matig Feyenoord wist nare Woudestein-herinneringen en boekt tweede zege op rij

Matig Feyenoord wist nare Woudestein-herinneringen en boekt tweede zege op rij

20-08-2017 14:19
52

Feyenoord heeft ook z'n derde officiële duel van het nieuwe seizoen gewonnen. Op bezoek bij stadsgenoot Excelsior zegevierde de regerend kampioen zondagmiddag met 1-0. Jean-Paul Boëtius tekende voor de winnende treffer. Vorig seizoen beleefde Feyenoord nog een nachtmerrie op Woudestein. Toen verloor het daar met 3-0. 

Het duel op de kunstgrasmat van Excelsior was matig en bij vlagen erg saai. Tijdens de eerste 45 minuten ging er heel veel mis. Zowel Excelsior als Feyenoord maakte veel kleine, onnodige overtredingen. De gasten kwamen goed weg toen Stanley Elbers een teenlengte tekort kwam om een voorzet van Zakaria El Azzouzi achter Brad Jones - hij was weer fit - binnen te tikken.

Aan de anderen kant van het veld leverde de grootste mogelijkheid van de eerste helft de 0-1 op. Tonny Vilhena speelde een hoofdrol bij de treffer. De linkspoot passeerde twee Excelsior-spelers en verstuurde daarna een geniaal passje op Boëtius. De vleugelaanvaller schoot koel raak. 

Na rust viel er weinig meer te beleven. Feyenoord mocht de bal hebben, maar de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst slaagde er amper in om uitgespeelde mogelijkheden te creëren. De kampioen dacht zeker twee keer recht te hebben op een strafschop. Scheidsrechter Björn Kuipers wuifde alle incidenten weg. 

In de slotfase drong Excelsior nog even aan. Tot de gelijkmaker leidde dat niet. Feyenoord heeft nu zes punten uit twee duels, nadat vorige week ook al FC Twente werd verslagen. In speelronde drie komt Willem II op bezoek in De Kuip. Excelsior reist af naar Heracles Almelo.