'Ik snap niet dat de kampioen van Nederland daar druk mee bezig is'

'Ik snap niet dat de kampioen van Nederland daar druk mee bezig is'

20-08-2017 15:31
39

Na afloop van de wedstrijd tussen Excelsior en Feyenoord werd Excelsior-trainer Mitchell van der Gaag door Giovanni van Bronckhorst aangesproken op het kunstgrasveld van de Kralingers. Het blijft voor de Feyenoord-trainer een thema. Van der Gaag kan er weinig mee.

"Waar ik met Van Bronckhorst over sprak? Het gebruikelijke natuurlijk hè. Het sproeien", zegt Van der Gaag tegen FOX Sports. "Ik snap de discussie over kunstgras, maar ik snap niet dat de kampioen van Nederland daar druk mee bezig is. Het is een gegeven, een feit. Ik zou het graag anders zien, maar het zit er niet in. Het zal wel gekscherend zijn. Dat hoort er ook bij."

Van der Gaag speelde tijdens zijn spelerscarrière ook het liefst op echt gras. "Ik ben een voorstander van goede velden. Als oud-speler speelde ik ook het liefst op echt gras. Ik snap de beweegredenen, maar heb vaak genoeg op slechte velden gespeeld. Je weet dat een aantal clubs op kunstgras speelt. Daar heb je dan mee te maken. Ik snap de discussie wel, maar ik kan er op dit moment niet veel mee."