In het kort: Barcelona start met overwinning, Willems debuteert met remise

In het kort: Barcelona start met overwinning, Willems debuteert met remise

20-08-2017 22:16
12

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Barcelona begint met overwinning
FC Barcelona is het nieuwe seizoen begonnen met een overwinning. Op eigen veld werd er met 2-0 gewonnen van Real Betis. Barcelona kwam op 1-0 door een eigen goal van Alin Tosca en even later verdubbelde Sergi Roberto de voorsprong. De kater van de verloren duels om de Super Cup tegen Real Madrid is helemaal weg.

Rosenborg op eigen veld onderuit
Vier dagen voor de Europa League-clash met Ajax heeft Rosenborg een nederlaag geleden op eigen veld. FK Haugesund won in het Lerkendalstadion met 0-1. Routinier Tore Reginiussen maakte een eigen doelpunt. Belangrijke kanttekening: Rosenborg speelde zeker niet in z'n sterkste opstelling. Deze week won de Noorse club de heenwedstrijd in Amsterdam met 0-1. 

Strootman verslaat De Roon en Hateboer
AS Roma is het seizoen begonnen met een krappe zege op Atalanta Bergamo. De vicekampioen van het afgelopen Serie A-seizoen won met 1-0 bij de nummer vier van 2016/2017. Debutant Aleksandar Kolarov maakte het winnende doelpunt. Bij Atalanta stonden Hans Hateboer en Robin Gosens (voormalig speler van Heracles Almelo) in de basis. Marten de Roon viel na de pauze in. Kevin Strootman deed negentig minuten mee bij Roma. 

Willems debuteert met remise
De debuutwedstrijd van Jetro Willems in de Bundesliga is geëindigd in een gelijkspel. Eintracht Frankfurt bleef zondagmiddag op 0-0 steken tegen SC Freiburg. Willems en Jonathan de Guzman stonden de hele wedstrijd in het veld namens Frankfurt. 

Huddersfield Town wint ook van Newcastle
Het gepromoveerde Huddersfield Town beleeft een droomstart in de Premier League. Vorige week won de club al met 0-3 bij Crystal Palace, zondag moest Newcastle United eraan geloven: 1-0. Aaron Mooy tekende voor de schitterende goal. Newcastle staat nog op nul punten. Vorige week gingen The Magpies onderuit tegen Tottenham Hotspur (0-2). Zowel Tim Krul als Siem de Jong zat niet op de bank bij de ploeg van manager Rafa Benitez.

Dramatische seizoensstart voor Anderlecht
Anderlecht heeft zondagmiddag de tweede competitienederlaag op rij geleden. STVV was met 3-2 te sterk in Brussel. Vorige week verloor Anderlecht met 2-0 bij Charleroi. De ploeg van trainer René Weiler staat na vier competitierondes in de Jupiler Pro League pas op vier punten.