Keizer onder de indruk na Ajax-Groningen: Ja, gretig. Hij had er zin in

Keizer onder de indruk na Ajax-Groningen: "Ja, gretig. Hij had er zin in"

20-08-2017 16:54
30

Marcel Keizer is opgelucht nadat Ajax de eerste drie punten van het seizoen veroverd heeft. Toch blijft de trainer van de Amsterdammers kritisch, want het spel kan volgens hem nog een stuk beter. 

"Bij Ajax moet je bijna iedere wedstrijd winnen", zegt hij tegen FOX Sports. "Opgelucht? Ik ben hartstikke blij dat we winnen, maar als trainer kijk je ook naar het spel. Er moeten nog zat dingen gebeuren. Tot de 2-0 waren we goed aan het voetballen en wonnen we tweede ballen. Daarna vond ik het een stuk minder. Na de 2-0 gingen spelers vrijer spelen. Ze waren langer aan de bal dan normaal. Dan ga je vaak minder spelen. Als het 3-0 wordt is het klaar, maar dat gebeurde niet. Dat moeten we voortaan goed voor elkaar krijgen."

Keizer is onder de indruk van de prestatie van Vaclav Cerny, die de zieke Amin Younes verving en goed speelde. "Ja, gretig. Hij had er zin in. Dat was ook de bedoeling. Als je de kans krijgt, moet je zorgen dat je er staat. Hij kreeg het zondagochtend pas te horen. Hij scoorde niet, maar ook dat zit in zijn spel. Vorig seizoen scoorde hij vijftien keer (Jupiler League, red.). Nu moet hij het in de Eredivisie ook laten zien."