Eredivisie-flops: 'drama' Dijks, 'viezerik' Vloet en huilende Kanon

Eredivisie-flops: 'drama' Dijks, 'viezerik' Vloet en huilende Kanon

21-08-2017 11:00
32

Een beetje medelijden hadden we wel met hem, maar natuurlijk kan Wilfried Kanon niet ontbreken in het wekelijkse floplijstje van VoetbalPrimeur. Ook onder meer Mitchell Dijks en Rai Vloet zijn door ons geselecteerd. 

Mitchell Dijks (Ajax)
Eindelijk een zege na vier officiële duels zonder overwinning, dat deed de fans van Ajax goed. Maar waar was Dijks mee bezig tegen FC Groningen? De linksback bakte er niets van en was op social media de gebeten hond. 

Fernando Lewis (Willem II)
Begon bij AZ ooit als vleugelaanvaller, inmiddels in dienst van Willem II en omgeturnd tot rechtsback. Dat verdedigen niet het grootste talent van Lewis is, bleek zondagmiddag wel in stadion Galgenwaard. Hij stond keer op keer verkeerd gepositioneerd. Utrecht speelde de defensie van Willem II met name tijdens het eerste halfuur aan gort. 

Wilfried Kanon (ADO Den Haag)
Misschien wel de man van het weekend. Maakte vorige week met een big smile bekend dat hij een vijfjarig contract had gesigneerd in Den Haag. Zijn rentree tegen AZ duurde minder dan een halfuur. Kanon speelde wild, kreeg snel geel en ging daarna in de fout bij een corner. Hij trok Ron Vlaar naar de grond en kon inrukken. In tranen verliet Kanon het veld. 



Frederic Ananou (Roda JC) 
Roda JC leed z'n tweede competitienederlaag op rij. Vitesse was in Kerkrade te sterk voor de ploeg van trainer Robert Molenaar. Ananou behoort vaak tot de betere spelers aan Limburgse zijde, maar de jonge verdediger had vrijdag duidelijk zijn avond niet. Er ging heel veel fout. 

Dejan Trajovski (FC Twente) 
Bijna alle spelers van FC Twente kwamen eerlijk gezegd in aanmerking voor ons floplijstje. Wat was het namelijk matig tegen VVV-Venlo, dat zaterdag met 2-1 won in Enschede. We kozen voor linksback Trajovski. Wat was hij slecht. 

Rai Vloet (NAC Breda) 
Vloet zei voor aanvang van de clash met zijn oude club PSV dat hij erop gebrand was om zich te bewijzen. Het enthousiasme van de aanvallende middenvelder kwam er in het Rat Verlegh Stadion op een verkeerde manier uit. Vloet speelde wild en slordig en ging zwaar over de schreef met een lompe charge op het been van Marco van Ginkel. Die actie verdiende een rode kaart. 

Dalibor Volas (Sparta)
Tijdens de voorbereiding viel het al op dat Volas niet bepaald een fijne techniek heeft. Dat bleek zondag tegen PEC Zwolle (1-1) opnieuw. Er lukt heel, héél weinig bij de dertigjarige Sloveen. Als Volas dit seizoen meer dan vijf goals maakt, mag dat een klein wondertje heten. 

Arber Zeneli (sc Heerenveen) 
Hij begon zo lekker in Heerenveen, Arber Zeneli. De buitenspeler was in zijn eerste maanden werkelijk niet te houden. Nu zit er eigenlijk al ruim een halfjaar de klad in bij de international van Kosovo. Ook tegen Heracles Almelo (1-1) lukte er zaterdagavond meer niet dan wel. 

Wie vond jij héél slecht tijdens speelronde twee? Deel het in de comments!