'Daar spatte de overtuiging vanaf. Ook bij Ziyech, op wie commentaar was'

'Daar spatte de overtuiging vanaf. Ook bij Ziyech, op wie commentaar was'

21-08-2017 11:46
69

Gertjan Verbeek is van mening dat Ajax tekenen van beterschap vertoont. De Amsterdammers lieten FC Groningen zondag kansloos in de Arena. Dat resulteerde in een 3-1 overwinning.

"Het gaat misschien wat te ver om te zeggen dat ze indruk hebben gemaakt, maar ik vind dat ze zich goed hersteld hebben", zegt Verbeek bij FOX Sports. "Ze hebben afgelopen week toch een 'tikkie' gekregen. Iedereen verwachtte een klinkende overwinning op Rosenborg en dan de uitwedstrijd doorkomen, maar dat wordt nu lastig."

Verbeek was vooral te spreken over het felle druk zetten. "Ze hebben Groningen vanaf het begin goed vastgezet en bij balverlies schakelde Ajax direct om. Ze gaven Groningen geen tijd. Met name daarin vond ik de overtuiging en gedrevenheid er af spatten. Ook bij Ziyech, op wie toch wat commentaar was na donderdag. Ajax heeft laten zien dat de goede wil er is. Ze werken hard om resultaat te halen en om de slechte start weg te poetsen."

Kenneth Perez was te spreken over Klaas-Jan Huntelaar. "Hij heeft een hoog rendement. Hij heeft haast geen ballen gehad, negen balcontacten in de eerste helft, maar daar zat wel die goal bij."