Klaassen redt Koeman in blessuretijd; Everton en City delen de punten

21-08-2017 23:02
94

Everton heeft maandagavond twee punten laten liggen tegen Manchester City. De ploeg van Ronald Koeman leek er met de volle buit vandoor te gaan, maar moest in de slotfase incasseren. Davy Klaassen voorkwam in de blessuretijd een nederlaag met een knappe ingreep.

Everton kwam tegen de verhouding in op voorsprong via Wayne Rooney. De voormalig Manchester United-spits kon simpel binnenschieten nadat hij de bal voor zijn voeten kreeg. Daarvoor hadden The Toffees weinig in de melk te brokkelen en maakte City de dienst uit. Na de treffer van Rooney moest de ploeg van Pep Guardiola het ook nog doen met een man minder doordat Kyle Walker met twee keer geel moest inrukken.

In de tweede helft zocht City nadrukkelijk naar de voorsprong, maar Everton werd gevaarlijker toen Klaassen en miljoenenaanwinst Gylfi Sigurdsson in de ploeg kwamen. Acht minuten voor tijd kwam City echter toch langszij. Een afvallende bal werd door Raheem Sterling vol op de pantoffel genomen: 1-1. Ook Morgan Schneiderlin kreeg in de slotfase zijn tweede gele kaart. The Citizens waren in de slotfase dicht bij de overwinning, maar acrobaat Klaassen voorkwam een treffer door een voorzet op knappe wijze weg te werken.

De komende weken moet Koeman het met Everton opnemen tegen Chelsea (uit), Tottenham Hotspur (thuis) en Manchester United (uit).