'Voormalig Ajax-talent hangt gevangenisstraf van vijf jaar boven het hoofd'

'Voormalig Ajax-talent hangt gevangenisstraf van vijf jaar boven het hoofd'

22-08-2017 08:24
63

Tarik Oulida gaat mogelijk voor vijf jaar de gevangenis in. Het voormalige supertalent van Ajax kampt met betalingsachterstanden en moet op 28 september voorkomen in Madrid.

Dit meldt ochtendkrant Metro, dat beweert de beschikking te hebben over documenten van de Spaanse justitie. Oulida zou in november 2010 de bedrijven FTF Cam in Madrid en Ovide Broadcast Services in Sevilla hebben opgelicht. De voormalige middenvelder huurde apparatuur van Sony en Canon van de twee bedrijven, omdat hij een documentaire over zijn eigen carrière zou willen maken. De spullen, ter waarde van ruim 150.000 euro, zijn echter nooit teruggebracht. Bovendien zou Oulida bij het tekenen van de huurovereenkomst een valse handtekening hebben gebruikt.

Het voormalige Ajax-talent vreest echter niet voor een lange gevangenisstraf. "Mijn advocaten zijn al een tijd bezig om deze zaak goed voor te bereiden. Er is privé veel gebeurd en ik kan niet meer zeggen dan dat deze zaak uit 2010 mij al jaren belemmert om verder te gaan met mijn leven. Ik heb vertrouwen in een goede afloop en meer wil ik niet kwijt", laat hij weten aan Metro.