'Ajax heeft een hoge standaard, de spelers die Feyenoord haalt vinden ze te min'

'Ajax heeft een hoge standaard, de spelers die Feyenoord haalt vinden ze te min'

22-08-2017 13:17
120

De vijver spelers waaruit Ajax vist, is een hele moeilijke. Dat denkt Kenneth Perez. De oud-speler en analist denkt dat het praktisch onmogelijk is betaalbare spelers tussen de 25 en 28 vast te leggen.

"Ik denk dat ze bijna niet te vinden zijn, spelers tussen de 25 en 28 en die het elftal bij de hand nemen", aldus Perez bij Natafelen op FOX Sports. "Want we vergeten nu dat Davinson Sánchez ook twintig was toen hij naar Ajax kwam. Alleen lijkt dat heel anders, maar hij was ook twintig."

"Ajax heeft een strategie, met een bepaald salarisplafond. Zoek maar iemand tussen de 25 en 28 in de Europese top die voor dat geld - het is al veel - wil voetballen", vervolgt Perez, die ziet dat Feyenoord deze zomer onder meer Jerry St. Juste, Ridgeciano Haps en Sam Larsson haalde. "Ajax heeft een hoge standaard, want de spelers die Feyenoord haalt vindt Ajax te min."

Perez is nog steeds niet onder de indruk van David Neres, die begin dit jaar meer dan tien miljoen euro kostte. "Je hebt Cerny en Kluivert. Ik vind dat écht onbegrijpelijk. Helemaal omdat ik geen vleugje heb gezien van 'dit is een extra-ordinaire speler'. Totaal niet. Hij heeft zelfs Marcel Keizer in zes weken niet kunnen overtuigen om eerder te spelen dan Kluivert en Cerny, die afgelopen zondag speelde. Dat vind ik opvallend voor een speler die zoveel gekost heeft."