Sneijder loopt Champions League mis, wéér trefzekere Elia druipt af

Sneijder loopt Champions League mis, wéér trefzekere Elia druipt af

22-08-2017 22:32
31

Wesley Sneijder speelt dit seizoen niet in de Champions League. Napoli was ook in de return een maatje te groot voor OGC Nice: 0-2. Ook Eljero Elia liep dinsdagavond het hoofdtoernooi mis.

Nice moest in eigen huis een 2-0 achterstand zien weg te poetsen, maar kwam nooit echt in de buurt. Met Sneijder in de basis konden de Fransen geen vuist maken. Napoli-doelman Pepe Reina hoefde in de eerste helft alleen in actie te komen op een afstandsschot van de recordinternational van Oranje.

Direct na rust ging het meteen mis voor Nice. José Callejon maakte de dik verdiende 0-1 voor Napoli. De Italianen kreeg in het vervolg kansen op meer, maar slaagde er niet meer in het net te vinden. Lorenzo Insigne maakte er in de slotfase zelfs nog 0-2 van. Sneijder en Nice zijn daarom veroordeeld tot de Europa League.

Ook voor Istanbul Baseksehir is het hoofdtoernooi van de Champions League een brug te ver. Elia zorgde nog wel voor de openingstreffer, maar Sergio Escudero en Wissam Ben Yedder stelden orde op zaken. De late 2-2 van Edin Visca zorgde nog wel voor een spannende slotfase, maar Sevilla hield de rug recht.

Overige uitslagen play-offs Champions League:
Astana - Celtic* 4-3
Maribor* - Hapoel Beer Sheva 1-0
Rijeka - Olympiakos* 0-1