Feyenoord definitief in pot 4 voor bijna complete Champions League-loting

Feyenoord definitief in pot 4 voor bijna complete Champions League-loting

23-08-2017 00:02
102

Feyenoord zit donderdag tijdens de loting voor de groepsfase van de Champions League definitief in pot 4. Dat is de uitkomst van de vijf play-offduels die dinsdagavond werden gespeeld.

Met nog vijf duels te gaan in de play-offs van de Champions League is de potindeling voor de loting van de groepsfase van de Champions League bijna compleet. Feyenoord zit honderd procent zeker in pot 4, samen met Maribor, RB Leipzig en Celtic. De vier andere clubs worden woensdagavond bekend. De Rotterdammers kunnen als kampioen van Nederland elke club in pot 3, pot 2, en pot 1 treffen.

In pot 3 zitten Napoli, Tottenham Hotspur, FC Basel, Olympiakos, Anderlecht, AS Roma en Besiktas. De winnaar van Liverpool - TSG Hoffenheim wordt de achtste club. Opvallend is dat pot 2 bijna sterker bezet is dan pot 1. In pot 2 zitten FC Barcelona, Atlético Madrid, Paris Saint-Germain, Borussia Dortmund, Sevilla, Manchester City, FC Porto en Europa League-winnaar Manchester United. In pot 1 zitten de kampioenen van de acht beste competities: Real Madrid, Bayern München, Chelsea, Juventus, Benfica, AS Monaco, Spartak Moskou en Shakhtar Donetsk.

Donderdag wordt er vanaf 18.00 uur geloot voor de groepsfase van de Champions League. Een dag later is de Europa League-loting, waar Vitesse en wellicht FC Utrecht en Ajax aan meedoen.