Advocaat over 'Oranje-transfer': 'Fijner als dit eerder had plaatsgevonden'

Advocaat over 'Oranje-transfer': 'Fijner als dit eerder had plaatsgevonden'

23-08-2017 08:25
13

Dick Advocaat is blij voor Wesley Hoedt met diens transfer naar Southampton. De bondscoach van het Nederlands elftal had met het oog op de WK-kwalificatieduels met Frankrijk en Bulgarije liever wel gezien dat de overgang eerder was beklonken.

"Het is een beetje laat in de transferwindow, het zou fijner zijn geweest als dit eerder had plaatsgevonden. Volgende week spelen we al de belangrijke kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk", zegt Advocaat in De Telegraaf. Hij denkt wel dat Hoedt op zijn plaats is in Engeland. "Wesley is een scherpe speler die past bij het voetbal in de Premier League."

Hoedt komt voor zo'n 18,5 miljoen euro over van SS Lazio. Martin Haar vindt het nog altijd jammer dat de verdediger zo snel vertrok bij AZ. "Maar het is een jongen die heel uitgesproken is. Hij had zijn zinnen gezet op een transfer en hij wist precies waar hij naar toe wilde. AZ bood hem nog wel een nieuw contract aan, maar daarin was hij niet geïnteresseerd. Hij is één brok onverzettelijkheid."

"Of hij te vergelijken is met Virgil van Dijk?", vervolgt Haar. "Om eerlijk te zijn, die verdedigt meer op inzicht en heeft pure snelheid. Wesley gaat alle duels aan en is op zijn best in de lijf-aan-lijf-gevechten. Maar ik verwacht dat hij zich ook bij Southampton weer verder ontwikkelt en als verdediger alleen maar beter wordt."