Feyenoord in de Champions League: Niet bidden en hopen op een Engelse club

Feyenoord in de Champions League: "Niet bidden en hopen op een Engelse club"

23-08-2017 12:40
50

Nu Feyenoord voor het eerst sinds vijftien jaar weer in de Champions League actief is, hebben de Rotterdammers heel wat werk te verrichten. Communicatiemanager Raymond Salomon vertelt tegenover het Algemeen Dagblad waar de regerend landskampioen zoal rekening mee dient te houden.

"Nu wordt echt alles anders", aldus Salomon. "In de Europa League moesten we van de UEFA maximaal 90 extra stoelen vrijmaken, bovenop de perstribune. Nu zeker 270. Bovendien moeten we de perstribune zelf ook nog uitbreiden en upgraden. (…) Er is een boekwerk van 143 pagina’s met regelgeving. De UEFA neemt vanaf drie dagen voor de wedstrijd het stadion over."

Feyenoord ligt bij de UEFA onder een vergrootglas vanwege de beruchte supportersrellen in Nancy en Rome. Salomon vreest echter niet dat het opnieuw uit de hand loopt. "We gaan er alles aan doen om door te pakken op het succes van Manchester", blikt hij terug op de massaal bezochte uitwedstrijd tegen Manchester United van vorig seizoen. "Maar dat betekent niet dat we nu zitten te hopen op een Engelse club en bidden dat we clubs uit andere landen ontlopen. Zo staan we er echt niet in."