Dit is niet de transfer waar de aanhang van Ajax op zit te wachten

"Dit is niet de transfer waar de aanhang van Ajax op zit te wachten"

23-08-2017 12:58
136

De aanstaande terugkeer van Siem de Jong bij Ajax wordt niet begrepen door Arno Vermeulen. De commentator van de NOS vindt het getuigen van een gebrek aan creativiteit in Amsterdam.

"Dit is niet de transfer waar de aanhang van Ajax op zit te wachten", concludeert Vermeulen op de website van de NOS. "Ik vind dit geen uitdagende, ambitieuze zet. Je verwacht spektakel: een speler waarbij je een gevoel van 'wow' krijgt. Dat is Siem de Jong niet..."

Wedden

Meer odds

Ajax ziet in De Jong, die volgens De Telegraaf op korte termijn overkomt van Newcastle United, een ervaren kartrekker. "Het getuigt niet van creativiteit in de scouting", vindt Vermeulen. "Het is een realistische, risicoloze actie. Je mag aannemen dat hij niet duur is en past in het salarishuis. Het is een pragmatische keuze, maar je gaat er niet door op het puntje van je stoel zitten."

Heel veel wedstrijden gaat De Jong in eerste instantie niet spelen, verwacht de NOS-commentator. "Hij zal als invaller met regelmaat een doelpunt kunnen maken, maar je weet ook zeker dat hij niet de sterren van de hemel gaat spelen. Zijn carrière heeft niet bepaald een vlucht genomen de laatste jaren."

Lees ook: 'Overmars die zegt dat Larsson niet goed genoeg is en dan De Jong halen, tsja..'