Keizer bevestigt Ajax-gesprekken: 'Zal niet zo makkelijk zijn om hem te halen'

Keizer bevestigt Ajax-gesprekken: 'Zal niet zo makkelijk zijn om hem te halen'

Gepubliceerd: woensdag 23 augustus 2017 om 18:51wo 23-08-2017 om 18:51

Marcel Keizer weet niet of hij spoedig kan beschikken over Siem de Jong. De Telegraaf claimde woensdag bekend dat de middenvelder van Newcastle United binnen 48 uur gepresenteerd gaat worden.

"Of hij naar Ajax gaat komen? Geen idee. Of zijn komst invloed gaat hebben op mijn opstelling (tegen Rosenborg, red.)? Nee", aldus een duidelijke Keizer op de persconferentie. "Wij hebben onze opties bekeken. Siem is een oud-Ajacied, dus makkelijk in te passen. Ik heb een gesprek met hem gehad. Dat was van beide kanten puur informatief. Ik gaf aan hoe ik het zie, hij hoe hij het ziet. Meer is er niet gebeurd. Zulke gesprekken heb ik vaker met spelers. Ik kan ook met hem praten en niet met hem op één lijn zitten."

"Ik wilde dingen weten over zijn fitheid. Hoe hij er mentaal voor staat. Hij wilde weten hoe we trainen en waar Ajax op dit moment mee bezig is. Dan is het afwachten wat er gaat gebeuren. Het zal niet zo makkelijk zijn om hem uit Engeland weg te halen. Wat ons betreft komt hij naar Ajax", zegt Keizer.

Keizer reageerde ook op het miljoenengerucht rond Kasper Dolberg. "Ik lees heel weinig kranten. Ik heb het uiteraard gehoord, maar niet zelf gelezen", zegt de Ajax-trainer, die nog niet met de Deense spits gesproken heeft. "Ik heb daar nog niet met Dolberg over gesproken. Misschien spreek ik hem straks op het veld, of morgen (donderdag, red.). Ik denk dat hij heel stoïcijns is en kan spelen", doelt Keizer op de situatie rond Davinson Sánchez.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws