PSV'er aast op last minute-transfer: Het is tijd om te vertrekken

PSV'er aast op last minute-transfer: "Het is tijd om te vertrekken"

24-08-2017 06:50
43

PSV moet stevig rekening houden met een vertrek van Santiago Arias. De Colombiaanse rechtsback vindt het tijd om Eindhoven achter zich te laten.

"Het is tijd om te vertrekken", stelt Arias in gesprek met De Telegraaf. Lange tijd ging iedereen uit van een zomers vertrek, maar een week voor het einde van de transferperiode staat hij nog onder contract bij PSV. "Ik voel me sterk, heb veel geleerd in de Eredivisie. Nu is het een goed moment om een volgende stap te maken."

Vooral Swansea City is geïnteresseerd in Arias, die hoe dan ook nog steeds géén aanbieding heeft ontvangen. "Ik moet wachten, het is niet aan mij. Dat is niet ideaal. Bij een eventueel nieuw team, in een andere competitie, instromen zal tijd kosten. Volgende week ga ik ook alweer naar het nationale team. Hoe sneller er nu wat gebeurt, hoe beter."

Arias benadrukt na vier jaar PSV niet ten koste van alles te willen verkassen. "Ik ben hier nog happy, hoor. Ook als ik blijf. Ik focus me op dit moment gewoon op PSV. Hier speel ik, en dat is het allerbelangrijkste. Zeker met het oog op het WK van volgend jaar. Het spelen tegen topspelers, zoals binnenkort tegen Neymar (Colombia - Brazilië, red.), smaakt naar meer."