'Men was hier tevreden als van Ajax werd gewonnen. Dat voelde ik als Ajacied'

'Men was hier tevreden als van Ajax werd gewonnen. Dat voelde ik als Ajacied'

24-08-2017 07:48
31

Urby Emanuelson heeft de jonge spelers van FC Utrecht verteld dat ze vooral moeten genieten van het uitduel met Zenit Sint-Petersburg. De Domstedelingen kunnen te maken krijgen met een Russische storm, beseft de linkspoot.

"Speel onbevangen, laat je niet gek maken. De funfactor is heel belangrijk in deze groep", aldus de 31-jarige Emanuelson in het Algemeen Dagblad. "We hebben jongens die durven te voetballen, genieten van het maken van mooie acties. Dat lef moeten we ook tegen Zenit tonen, zoals we thuis hebben gedaan. Angst werkt averechts."

"Zenit zal voor ons gewaarschuwd zijn na de heenwedstrijd. Maar die uitslag en vooral de manier waarop we hebben gewonnen, heeft ons veel vertrouwen gegeven", vervolgt Emanuelson, die deze zomer verrassend neerstreek in Utrecht. "Er is zoveel in positieve zin aan het veranderen bij deze club. Vroeger was men hier tevreden als er van Ajax werd gewonnen. Dat voelde ik als Ajacied."

"Nu merk ik dat er een plan ligt om vandaag beter te zijn dan gisteren", aldus Emanuelson. "Er is een brede selectie samengesteld van multifunctionele spelers, die elkaars positie over kunnen pakken. Dan kun je je dus ook meten met Zenit, zo blijkt."