'Chelsea plant grote coup en trekt ruim 100 miljoen uit voor drie aanwinsten'

'Chelsea plant grote coup en trekt ruim 100 miljoen uit voor drie aanwinsten'

24-08-2017 11:06
20

Chelsea is van plan om een forse slag te slaan op de transfermarkt. Kwaliteitskrant The Telegraph meldt dat de regerend Premier League-kampioen ruim honderd miljoen euro wil uittrekken voor een drietal Engelse internationals.

Het zou gaan om Alex Oxlade-Chamberlain (foto), Danny Drinkwater en Ross Barkley. Voor Oxlade-Chamberlain hebben The Blues ongeveer 38 miljoen euro over, maar het is nog maar de vraag of diens huidige werkgever Arsenal ingaat op het bod van Chelsea. De aanvaller zit echter in zijn laatste contractjaar bij Arsenal en kan eventueel aan het eind van het seizoen transfervrij vertrekken bij The Gunners.

Voor Drinkwater en Barkley heeft Chelsea respectievelijk 43 miljoen en 27 miljoen euro gereserveerd. De club hoopt een snel akkoord te bereiken met Leicester City over een transfer van Drinkwater, terwijl de komst van Barkley minder waarschijnlijk lijkt. Ook Tottenham Hotspur wil de aanvallende middenvelder overnemen van Everton. The Spurs lijken op pole position te liggen voor Barkley, die eveneens over een jaar transfervrij kan vertrekken.