'Van Dijk heeft achter de rug van Southampton om gesproken met twee topclubs'

'Van Dijk heeft achter de rug van Southampton om gesproken met twee topclubs'

24-08-2017 11:24
22

De relatie tussen Virgil van Dijk en Southampton lijkt er niet bepaald beter op te worden. Verschillende media, waaronder de Britse boulevardkrant The Daily Star en The Irish Independent, verklaren dat de Oranje-international zonder toestemming van zijn huidige werkgever gesprekken heeft gevoerd met Chelsea en Manchester City.

Liverpool sprak al eerder met de centrale verdediger, zonder dat Southampton daarvan wist. The Saints waren hier bijzonder ontstemd over en dreigden zelfs met een officiële aanklacht tegen Liverpool. De club besloot uiteindelijk om zich terug te trekken uit de race om Van Dijk. Chelsea hoopt nu de begeerde Oranje-international binnen te halen. Eerder deze week werd nog bericht dat de club pas zaken wilde doen wanneer het groen licht kreeg van Southampton.

Deze berichtgeving maakt de situatie van Van Dijk in Southampton er niet bepaald makkelijker op. De verdediger wil koste wat kost vertrekken uit Zuid-Engeland, terwijl Southampton hem niet kwijt wil. Van Dijk is al enige tijd niet welkom bij de groepstraining van The Saints.