ADO-spits bood zichzelf aan met compilaties: 'Geleerd op school'

ADO-spits bood zichzelf aan met compilaties: 'Geleerd op school'

24-08-2017 13:56
8

ADO Den Haag-trainer Fons Groenendijk heeft sinds deze zomer de beschikking over Björn Johnsen. De Noorse spits, geboren in de Verenigde Staten, heeft op 25-jarige leeftijd al een bijzondere carrière achter de rug.

Johnsen verliet in 2010 de Verenigde Staten om profvoetballer te worden. Bij Valerenga kreeg hij een contract, maar een doorbraak zat er niet in. De spits nam vervolgens het heft in eigen handen door compilaties te maken van zijn goals, acties en andere hoogtepunten en die te versturen naar zaakwaarnemers.

"Ik heb alles zelf gedaan", vertelt Johnsen aan Voetbal International. "De muziek, de montage, de effecten... Had ik allemaal geleerd tijdens een cursus op school."

Met ADO is Johnsen toe aan alweer zijn elfde club. "Ik heb in de derde divisies van Spanje en Portugal gespeeld, maar ben sinds een tijdje gewoon Noors international. Als je daarover nadenkt is dat krankzinnig, dat ik tegenwoordig gerekend word tot de twintig beste voetballers van een land. Ik ben trots op waar ik gekomen ben."