'Mislukt huwelijk tussen Bony en City voorbij: deal van 15 miljoen in de maak'

'Mislukt huwelijk tussen Bony en City voorbij: deal van 15 miljoen in de maak'

24-08-2017 15:23
21

Aan het mislukte huwelijk tussen Manchester City en Wilfried komt spoedig een einde. BBC meldt donderdagmiddag dat de Ivoriaanse spits zo goed als zeker naar zijn oude werkgever Swansea City verkast. 

In januari 2015 nam City Bony voor een kleine 30 miljoen euro over van Swansea. In het Etihad Stadium werd de oud-speler van Vitesse echter nooit een vaste basisspeler. Afgelopen seizoen verhuurde manager Pep Guardiola hem aan Stoke City. Inmiddels maakt Bony weer onderdeel uit van de selectie van City, maar de concurrentie is groot. Guardiola deed dit seizoen nog geen beroep op de international. 

Wedden

Meer odds

Swansea is inmiddels in onderhandeling met City over een transfer. De formatie uit Wales heeft flink wat geld te besteden: eerder deze maand werd spelmaker Gylfi Sigurdsson voor meer dan 50 miljoen euro verkocht aan Everton. 

BBC meldt dat er nog géén akkoord ligt over een transfersom. De verwachting is dat de twee clubs het uiteindelijk eens zullen worden over een bedrag van ongeveer 15 miljoen, de helft van wat City in 2015 betaalde.