Ajax verzuipt in Trondheim: Younes lichtpuntje, Onana en Van de Beek onder de maat

Ajax verzuipt in Trondheim: Younes lichtpuntje, Onana en Van de Beek onder de maat

Gepubliceerd: donderdag 24 augustus 2017 om 22:55do 24-08-2017 om 22:55

Tot de tachtigste minuut zag het er rooskleurig uit voor Ajax, maar wat ging het in slotfase mis. Door een 3-2 nederlaag bij Rosenborg spelen de Amsterdammers dit seizoen géén Europees voetbal. VoetbalPrimeur geeft cijfers aan het team van Marcel Keizer. 

André Onana - 4,5 Kwam veel aan de bal, maar een echte redding verrichte de Kameroener niet. Werd wel drie keer geklopt. Had hij niet moeten ingrijpen de 2-2 in de tachtigste minuut? 

Joël Veltman - 5 Geen sterke wedstrijd van de aanvoerder van Ajax. Oogt onzeker aan de bal: zelden een bal vooruit, alleen maar breed. Je mag meer van hem verwachten  - of niet? 

Matthijs de Ligt - 5,5 Zo jong nog. Van De LIgt wordt nu al verwacht dat-ie er elke week staat. Is dat wel realistisch om te vragen van een tiener? Ook geen sterk optreden van hem in Noorwegen. 

Nick Viergever - 6 Een van de minst slechte spelers aan Amsterdamse zijde. Stond zijn mannetje tegen Nicklas Bendtner. Opbouwend te weinig van gezien. 

Mitchell Dijks - 5,5 De passes en voorzetten van Dijks blijven dramatisch. Een hele slechte eerste helft, na rust iets beter aan de bal. 

Lasse Schöne - 6,5 Vaak bekritiseerd de laatste weken. Zou het tempo niet meer kunnen bijbenen. Was in Trondheim een van de weinigen die nog een aardig niveau haalde. Tekende voor de belangrijke 1-2. In de slotfase verzoop Ajax, Schöne ging mee ten onder. 

Donny van de Beek - 5 Davy Klaassen voor dertig miljoen verkopen en hem 'gewoon' vervangen met Van de Beek? Nee, zo simpel werkt het helaas niet. De jonge middenvelder kan nog absoluut niet tippen aan het niveau van Klaassen, zo bleek donderdagavond eens te meer. Liet veel te weinig zien. Zijn balverlies leidde bovendien de vroeger 1-0 in. In de pauze naar de kant gehaald voor Klaas-Jan Huntelaar. 

Hakim Ziyech  - 5,5 Wisselde geniale momenten  - die pass op Vaclav Cerny! - af met raar, knullig balverlies. Heeft absoluut niet de vorm van de laatste maanden van het afgelopen seizoen. 

Justin Kluivert - 6 Deed niet lang mee. Voor de pauze al naar de kant vanwege een blessure. Kon zich in het halfuur dat hij meedeed niet onderscheiden. 

Kasper Dolberg - 6 Liet bij vlagen weer iets zien van de 'oude' Dolberg. Knappe balaannames, goede loopacties. Vormde een dreigend koppel met Huntelaar. Wat deed Keizer besluiten om hem in de tweede helft te wisselen? Een blessure? 

Amin Younes - 7,5 Beste Ajacied van de avond. Dreigend vanaf links, zorgde voor veel gevaarlijke momenten. Younes maakte de 1-1, gaf de assist bij de 1-2 van Schöne en schoot ook nog op de paal. 

Invallers

Vaclav Cerny - 5 Viel op zich prima in, maar op een allesbepalend moment ging de jonge Tsjech de fout in door níet breed te leggen. Had Cerny dat wel gedaan, was het waarschijnlijk 1-3 geworden. 

Klaas-Jan Huntelaar - 6,5 Waardevolle invalbeurt. Deed het heel aardig, samen met Dolberg voorin. Was een paar keer dreigend en had eigenlijk een penalty moeten hebben toen hij onderuit werd getrokken. 

Deyovaisio Zeefuik - 4,5 Onbegrijpelijke wissel van Keizer. Kwam in de slotfase in de ploeg voor Dolberg. Was duidelijk doodnerveus, werd paar keer simpel voorbijgelopen. Kun je het de tiener kwalijk nemen? Keizer treft blaam. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws