Cocu trekt boetekleed aan: 'Uiteraard was het ondermaats, het hoort niet'

Cocu trekt boetekleed aan: 'Uiteraard was het ondermaats, het hoort niet'

26-08-2017 09:55
19

De doelstelling om Europees te overwinteren kon bij PSV al vroeg de prullenbak in. Trainer Phillip Cocu ziet het met lede ogen aan, maar weigert toe te geven dat de Nederlandse topclubs definitief zijn afgehaakt in Europa.

"Uiteraard was het ondermaats in Europees verband, ook wat wij afgelopen zomer hebben gebracht. Het hoort niet", zegt Cocu tegen het Eindhovens Dagblad. Hij ziet in de toekomst echter nog kansen voor PSV. "Als het meezit en wij ons beste niveau halen, kan het. Er is in Europa een kleine categorie clubs die bijna niet meer te kloppen is. Maar incidenteel blijkt dat toch nog steeds mogelijk."

"Anderzijds zit daaronder een grote reeks clubs die aan elkaar gewaagd is en die lijst is de afgelopen jaren almaar groter geworden", beseft de oefenmeester. "De verschillen zijn uitermate klein en dat betekent dat uitschakeling bij een mindere dag zomaar voor kan komen. Daar moeten we ons nog beter van bewust zijn."

Cocu wijst op de gewijzigde verhoudingen. "Soms gaat het bij de tegenstanders om clubs waarvan bijna iedereen denkt dat dat wel even te doen is. Dat is in de praktijk alleen niet meer zo. De lijst clubs die in Europa een goed niveau kan halen, is enorm gegroeid."