'Ajax wil talenten van zusterclub overnemen: verdediger en rechtsbuiten'

'Ajax wil talenten van zusterclub overnemen: verdediger en rechtsbuiten'

Gepubliceerd: zaterdag 26 augustus 2017 om 11:20za 26-08-2017 om 11:20

Ajax wil deze transferperiode twee spelers van Ajax Cape Town naar Amsterdam halen. Dean Solomons (18) en Leo Thethani (19) zouden in beeld zijn bij de recordkampioen van Nederland. Dat meldt het Afrikaanse Soccer Laduma zaterdagochtend. 

Solomons werd eerder in verband gebracht met een overstap naar Ajax. Kick-Off meldde begin deze maand zelfs dat de clubs in onderhandeling waren over de tiener. Solomons zou veel indruk hebben gemaakt tijdens een jeugdtoernooi dat in juni werd afgewerkt in Nederland. Ajax CT versloeg daar onder meer de leeftijdsgenoten van Real Madrid met 2-0. Solomons behoorde tot de uitblinkers.

De interesse in Thethani is nieuw. De rechtsbuiten zou de afgelopen jaren indruk hebben gemaakt in de jeugdopleiding van de Zuid-Afrikaanse zusterclub van Ajax. Deze zomer werd hij naar de hoofdmacht van de club gepromoveerd.

De laatste keer dat Ajax een speler van Ajax Cape Town overnam, was in 2011 met Thulani Serero. In zes seizoenen speelde de Zuid-Afrikaan 88 duels voor Ajax, waarna hij deze zomer naar Vitesse vertrok. In 2001 verliet Steven Pienaar Ajax Cape Town voor Ajax. Hij kwam tot 94 duels in vijf jaar tijd.

Poll

Moet Ajax deze twee spelers halen?

(1432 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws