Update: Club Brugge bevestigt principe-overeenkomst, Van Rhijn op weg naar Alkmaar

Update: Club Brugge bevestigt principe-overeenkomst, Van Rhijn op weg naar Alkmaar

30-08-2017 10:31
32

AZ verwacht de komst van Ricardo van Rhijn snel af te ronden. Trainer John van den Brom rekent erop dat de rechtevleugelverdediger maandag voor het eerst op het Alkmaarse trainingsveld staat.

Van den Brom sprak tegenover FOX Sports zijn verwachtingen uit. "Als alles goed is, verwacht ik Ricardo maandag op het trainingsveld. Ik ga er dus vanuit dat het wel doorgaat." Van Rhijn zal overkomen van Club Brugge, waar hij dit seizoen geen vooruitzicht meer had op speeltijd. 

Voor de verdediger betekent zijn transfer naar AZ een terugkeer naar Nederland. Van Rhijn is afkomstig uit de jeugdopleiding van Ajax en speelde ook enkele jaren in de hoofdmacht van de Amsterdamse club. In 2015 besloot de verdediger echter zijn heil te zoeken in de Belgische competitie, nadat hij onder Frank de Boer niet meer aan spelen toekwam.

Update 20.32: AZ bevestigt via de officiële kanalen dat Van Rhijn inderdaad naar Alkmaar komt. Er is met Club Brugge een mondeling akkoord bereikt over de huur van de Nederlandse verdediger, zo valt te lezen in een bericht op de website van de club. 

Update 30 augustus 10.31 uur: Vanuit België komt vier dagen na de bevestiging van AZ nu ook witte rook. Club Brugge meldt dat er woensdag een principe-overeenkomst is gesloten met AZ over de verhuur van Van Rhijn.