'Armenteros vliegt naar Italië om miljoenentransfer naar promovendus af te ronden'

27 augustus om 07:08

Samuel Armenteros stapt zondag op het vliegtuig naar Zuid-Italië om een transfer naar Benevento af te ronden. De spits van Heracles Almelo is sinds vrijdag in gesprek met de nieuweling in de Serie A.

Armenteros bracht zaterdagochtend trainer John Stegeman op de hoogte. "Het is jammer dat hij weggaat. Maar we kunnen hem niet houden", zegt Stegeman in De Telegraaf. "Het was een buitenkansje dat hij vorig jaar voor ons koos. Het geld hebben we niet nodig. Wij hebben vorig jaar voldoende verkocht."

Heracles ontvangt zo'n twee miljoen euro voor Armenteros. Stegeman hoopt een deel van dat bedrag te investeren in een nieuwe aanvaller. Hij liet de 27-jarige Zweed zaterdag al buiten de wedstrijdselectie voor het duel met Excelsior (2-2). Armenteros maakte vorig seizoen negentien goals in 29 wedstrijden voor de Almeloërs.

Stegeman hoopt dat hij Brandley Kuwas wel weet te behouden. De vleugelspits scoorde opnieuw schitterend tegen de Kralingers. "Ik heb van geen enkele club wat gehoord", stelt Kuwas. "Ik ben er ook niet mee bezig. Het is mooi om te horen dat er over mij gepraat wordt, maar ik concentreer me op Heracles."