Weinig contact tijdens PSV-verhuurperiode: Maar dat is het dan ook wel

Weinig contact tijdens PSV-verhuurperiode: "Maar dat is het dan ook wel"

28-08-2017 06:30
5

Hidde Jurjus stond zondagmiddag onder de lat in het Philips Stadion, maar niet in het PSV-shirt. De 23-jarige doelverdediger is door de Eindhovenaren verhuurd aan Roda JC, waar hij een nieuwe stap in zijn ontwikkeling wil zetten. VoetbalPrimeur sprak Jurjus over zijn verhuur en zijn PSV-collega's.

Emile van de Sande
EINDHOVEN

Jurjus: "Het is lekker om nu vlieguren te mogen maken. Na mijn jaar bij De Graafschap is dit nu mijn tweede jaar in de Eredivisie. Ik ben nog jong, maar het is wel heel belangrijk om veel minuten te maken. Ik merk wel dat het voor mezelf nog even wennen is. Ik ben nog niet heel tevreden over mijn eerste drie wedstrijden voor Roda. Het eerste jaar sta je er heel bleu in natuurlijk, dan gaat alles een beetje vanzelf. Nu loop je tegen een aantal dingen aan. Zo kreeg ik in de vorige wedstrijden een paar goals tegen waar ik misschien meer aan had kunnen doen. Maar ik ben hard aan het trainen en ik merk dat het steeds beter gaat."

Heb je veel contact met mensen bij PSV tijdens zo'n verhuurperiode?
"Nee, ik heb weinig contact met PSV. Af en toe krijg ik een appje van Ruud Hesp, de keeperstrainer van PSV, maar dat is het dan ook wel. Als er echt belangrijke dingen zijn, zullen ze echt wel van zich laten horen, maar dat is nu nog niet aan de orde."

"We hebben geen afspraken gemaakt over evaluaties of iets dergelijks. Ik denk dat er in de loop van het jaar wel een evaluatiemoment zal komen. Ik ben natuurlijk nog contractspeler van PSV, dus het contact en de evaluaties zullen in de toekomst wel gaan komen."

Remko Pasveer vertrok bij PSV, Luuk Koopmans raakte geblesseerd en Eloy Room werd gekocht. Volg jij al die ontwikkelingen rond de PSV-doelmannen?
"Jazeker, ik kan met alle jongens goed overweg. Vorige week heb ik tegen Remko (Vitesse, red.) gespeeld, hij zit daar goed. Ik zit ook goed bij Roda nu. Luuk is nu helaas geblesseerd aan zijn schouder, daar ga ik volgende week weer een keer lekker mee eten. Het zijn allemaal goede vrienden, het voelt niet als concurrentie."

Ook de vele geruchten over Jeroen Zoet zullen je niet zijn ontgaan.
"Inderdaad, ik ga ook veel met Jeroen om. Tuurlijk is het interessant om te volgen wat er met de keepers gebeurt bij PSV, omdat ik er zelf ook onder contract sta. Maar ik heb daar nu geen grip, ik ben bij Roda. Of Jeroen nou verkocht wordt of niet... Ik hoop voor hem dat er iets moois komt."