'Twente hoopt op transfer De Jong; champagne kan koud gezet worden'

'Twente hoopt op transfer De Jong; champagne kan koud gezet worden'

28-08-2017 22:44
20

Een transfer van Luuk de Jong wordt bij FC Twente met gejuich ontvangen. De spits van PSV staat op het punt om naar het Franse Bordeaux te verkassen. Bij een transfer profiteert ook Twente.

Naar verluidt gaat PSV iets meer dan zes miljoen euro voor De Jong ontvangen. Volgens TC/Tubantia incasseert Twente in dat geval een ton. Dat heeft te maken met de solidariteitsbeginsel. De Jong heeft een verleden in Enschede. Van 2009 tot 2012 speelde hij voor de club uit Enschede. De club verkocht hem voor een recordbedrag van vijftien miljoen euro aan het Duitse Borussia Mönchengladbach, waar de spits mislukte.

De verwachting is dat De Jong zijn laatste wedstrijd in dienst van PSV gespeeld heeft. De transfer naar Bordeaux wordt op korte termijn afgerond. De Jong zit in Eindhoven op een dood spoor, doordat hij zijn basisplaats is kwijtgeraakt aan Jürgen Locadia. PSV wil daarom meewerken aan een vertrek van de spits, die in 2014 over werd genomen van Newcastle United. Ook in Engeland kwam De Jong niet uit de verf.