'Ajax maakt 7 miljoen 'winst' op De Jong: Overmars betaalt vriendenprijsje'

'Ajax maakt 7 miljoen 'winst' op De Jong: Overmars betaalt vriendenprijsje'

29-08-2017 07:43
68

Ajax heeft Siem de Jong voor een prikkie opgehaald in Engeland. De Telegraaf meldt dat Newcastle United slechts twee miljoen euro ontvangt voor de aanvallende middenvelder. 

In 2014 vertrok De Jong namelijk voor maar liefst negen miljoen euro naar Newcastle. Na een weinig succesvolle periode in het Verenigd Koninkrijk keerde de 28-jarige middenvelder, die ook als spits uit de voeten kan, maandag definitief terug bij Ajax. Tijdens zijn eerdere verblijf in Amsterdam werd De Jong al vier keer kampioen. 

Wedden

Meer odds

Nigel de Jong komt daarentegen definitief níét naar Ajax. De Amsterdamse clubleiding heeft besloten om de 32-jarige middenvelder niet naar de Johan Cruijff Arena te halen. Aan de voormalig Ajacied lag het niet: De Jong wilde wat betreft zijn salaris behoorlijk inleveren. Volgens De Telegraaf had De Jong wel oren naar een leidersrol in de Ajax-selectie. Ajax heeft wel gesprekken gevoerd met Rodger Linse, zaakwaarnemer van de Oranje-international, maar besloot na intern overleg om De Jong niet in te lijven.