'Arsenal raakt overbodige back alsnog kwijt: binnenlandse transfer aanstaande'

'Arsenal raakt overbodige back alsnog kwijt: binnenlandse transfer aanstaande'

29-08-2017 20:16
5

Arsenal gaat Kieran Gibbs in de slotdagen van de transferwindow alsnog slijten. De verdediger van de Londenaren ondergaat binnenkort de medische keuring bij West Bromwich Albion. Alle betrokken partijen zijn al tot een akkoord gekomen.

Dat meldt Sky Sports dinsdagavond. Daarmee lijkt het Arsenal-avontuur van de 27-jarige Engelsman ten einde te gaan komen. Gibbs, die al negen jaar onder contract staat bij Arsenal, raakte langzaam op een zijspoor in de afgelopen jaren. Deze zomer besloot de clubleiding dat het genoeg was: bij een goed bod zou de linksback mogen vertrekken. Het contract van Gibbs zou in de zomer van 2018 aflopen.

Gibbs speelde in zijn eerste seizoenen na zijn definitieve Arsenal-doorbraak veel in het Emirates Stadium. Dat veranderde in het seizoen 2015/2016. Sindsdien verloor hij de concurrentiestrijd van Nacho Monreal en zelfs van rechtsback Hector Bellerin. Nadat Arsenal zich deze zomer versterkte met centrale verdediger annex linksback Sead Kolasinac, was de rol van Gibbs definitief uitgespeeld.