AZ rondt transfer af: 'Dit is een backup die kwalitatief van heel hoog niveau is'

AZ rondt transfer af: 'Dit is een backup die kwalitatief van heel hoog niveau is'

30-08-2017 11:22
31

Max Huiberts, directeur voetbalzaken van AZ, is heel blij met de komst van Ricardo van Rhijn. De voormalig Ajacied wordt voor een seizoen gehuurd van Club Brugge.

De komst werd vorige week al aangekondigd en woensdag definitief afgerond. "Waar je naar streeft is dat je alle posities dubbel bezet hebt", verklaart Huiberts het halen van Van Rhijn op de clubkanalen. "We hadden Levi Opdam achter Jonas Svensson. Alleen is Levi al een tijdje geblesseerd en zal hij ook een tijdje nodig hebben om terug te komen. De kans deed zich voor om Ricardo te huren voor een jaar. Dan heb je natuurlijk een backup die kwalitatief van een heel hoog niveau is en de concurrentie aan zal gaan. Hij kan op meerdere posities spelen, dat is een bijkomend voordeel."

John van den Brom komt mogelijk voor een lastige keuze te staan, want Svensson is het seizoen prima begonnen als rechtsback. Waarom heeft AZ dan toch Van Rhijn gehaald? Huiberts: "Uiteindelijk heb je met AZ een bepaalde doelstelling: je wilt bovenin meedraaien. Dan zal je moeten zorgen dat je op elke positie sterk bezet bent. Ricardo zou basisspeler kunnen zijn bij AZ. Hij weet heel goed wat zijn rol is. Het is aan hem om te laten zien dat hij beter is dan de anderen."