'Liverpool geeft strijd om beoogde recordaankoop op en kijkt rond bij Arsenal'

'Liverpool geeft strijd om beoogde recordaankoop op en kijkt rond bij Arsenal'

30-08-2017 15:41
26

Liverpool lijkt de strijd om Thomas Lemar op te geven. The Reds wilden hun eigen transferrecord breken voor de aanvaller van AS Monaco, maar de Fransen weigeren hun medewerking te verlenen.

Hoewel Liverpool bereid is om ver te gaan voor Lemar – Sky Sports en de BBC berichtten eerder deze week over een bod van 75 miljoen euro – blijkt de vraagprijs van Monaco te gortig voor de club. Volgens The Mirror is Liverpool niet van plan om de gevraagde 82 miljoen euro voor de 21-jarige Fransman op tafel te leggen. Volgens onbevestigde geruchten zit ook FC Barcelona achter Lemar aan, waardoor de Catalanen nu het rijk alleen zouden hebben.

Liverpool heeft zijn aandacht nu gericht op Alex Oxlade-Chamberlain. De middenvelder van Arsenal is ontevreden over zijn rol in Noord-Londen, waar hij vooral gebruikt wordt als vleugelspeler. Oxlade-Chamberlain was dichtbij een transfer maar Chelsea, maar heeft een overstap naar Stamford Bridge op het laatste moment afgezegd. De 24-jarige Brit voelt zelf meer voor een transfer naar Liverpool. Arsenal is volgens The Times bereid om Oxlade-Chamberlain, die een aflopend contract heeft bij The Gunners, te verkopen.

Lees ook: 'Arsenal-aanvaller laat Chelsea-transfer klappen; Liverpool krijgt voorkeur'