AZ kaapt toptalent weg bij PEC Zwolle: Onze scouts volgen hem al langere tijd

AZ kaapt toptalent weg bij PEC Zwolle: "Onze scouts volgen hem al langere tijd"

30-08-2017 15:52
22

Tijjani Reijnders mag zich officieel speler van AZ noemen. De Alkmaarders bevestigen woensdag via de officiële kanalen dat de negentienjarige middenvelder overkomt van PEC Zwolle.

AZ betaalt geen rooie cent voor Reijnders, die in Zwolle nog amateur was. PEC schotelde hem onlangs een driejarig contract voor, maar toen was het door de belangstelling van AZ al te laat. De talentvolle middenvelder tekent in Alkmaar een contract tot de zomer van 2020, met een optie voor nog twee jaar.

"We zijn blij dat we Tijjani mogen verwelkomen bij AZ", reageert directeur voetbalzaken Max Huiberts op de AZ-website. "Het is een talentvolle, technische middenvelder met veel inzicht. Onze scouts volgen Tijjani al langere tijd. Wij zien veel potentie in hem."

Reijnders, die dit seizoen zijn Eredivisie-debuut maakte namens PEC Zwolle en in eerste instantie aansluit bij Jong AZ, is blij met zijn transfer. "AZ is een erg mooie club waar ik me goed door kan ontwikkelen", zegt hij. "Ik ben een technische, aanvallende middenvelder die veel de diepte zoekt maar ook de assist kan geven."