Transfernieuws uit Friesland: Heerenveen haalt 24-jarige Noor op in de VS

Transfernieuws uit Friesland: Heerenveen haalt 24-jarige Noor op in de VS

30-08-2017 16:40
17

SC Heerenveen heeft zich versterkt met Nicolai Naess. Dit melden de Friezen woensdagmiddag via de officiële kanalen. De 24-jarige middenvelder komt over van het Amerikaanse Columbus Crew.

Naess heeft voor twee seizoenen getekend in het Abe Lenstra Stadion. Na Martin Ödegaard en Morten Thorsby is hij de derde Noor in Friese dienst. Heerenveen waagde al eerder een poging om Naess binnen te halen, maar kwam tijdens het seizoen 2015/2016 niet tot een akkoord met diens toenmalige werkgever, het Noorse Stabaek.

"We volgen Nicolai al een hele periode en we zijn dan ook blij dat hij onze selectie nu komt versterken", laat technisch manager Gerry Hamstra weten. "Hoewel hij pas 24 is, heeft Nicolai al behoorlijk wat ervaring. Het is een speler die op meerdere posities op zowel het middenveld als in de verdediging uit de voeten kan." Naess zelf is ook tevreden. "Ik vind het een mooie club, waar ik al veel over gehoord heb. Ik houd van het voetbal dat ze hier spelen en ik denk dat de speelstijl goed bij mij past."