Willem II en AZ akkoord over verdediger: Voldoet volkomen aan dat plaatje

Willem II en AZ akkoord over verdediger: "Voldoet volkomen aan dat plaatje"

30-08-2017 17:25
8

Willem II en AZ zijn het eens geworden over Jop van der Linden. De 27-jarige verdediger maakt het seizoen op huurbasis af in Tilburg.

Dat bevestigen Willem II en AZ woensdag via de officiële kanalen. Van der Linden is na Fernando Lewis en Ben Rienstra de derde zomeraanwinst van de Tilburgers die overkomt van AZ. In de huurovereenkomst is geen optie tot koop opgenomen.

"Het is geen geheim dat we op zoek waren naar een Nederlandssprekende ervaren speler, het liefst met Eredivisie-ervaring. Jop voldoet volkomen aan dat plaatje. We zijn vanzelfsprekend zeer tevreden met zijn komst", reageert technisch directeur Joris Mathijsen op de officiële website van Willem II.

Van der Linden is blij met zijn tijdelijke overstap naar Willem II. De verdediger én vrijetrappenspecialist bestrijdt dat hij weigert op kunstgras te spelen. "Dat is niet waar. Ik ben, evenals de meeste voetballers, simpelweg geen liefhebber van kunstgras. Ik speel het liefst op normaal gras, maar speel als het moet natuurlijk op kunstgras."