Chelsea slaat na afketsen Barkley-transfer toch nog toe: 'deal van 38 miljoen'

Chelsea slaat na afketsen Barkley-transfer toch nog toe: 'deal van 38 miljoen'

01-09-2017 07:12
3

Chelsea heeft zich kort voor het sluiten van de transferdeadline nog weten te versterken met Danny Drinkwater. De 27-jarige middenvelder komt over van Leicester City en tekent voor vijf seizoenen.

Volgens Engelse media is met de transfer een bedrag van ongeveer 38 miljoen euro gemoeid. Drinkwater was een steunpilaar in het elftal van Leicester dat in 2016 kampioen werd. Hij groeide zelfs uit tot Engels international. "Het is een lange weg geweest om hier te komen, maar ik kan niet wachten om met deze club prijzen te winnen", zegt Drinkwater op de website van Chelsea.

The Blues moesten alle zeilen bijzetten om Drinkwater binnen te halen, nadat Ross Barkley op het laatste moment afzag van een transfer. De verdedigende middenvelder is de zesde versterking op Stamford Bridge. Willy Caballero, Antonio Rüdiger, Tiemoué Bakayoko, Alvaro Morata en Davide Zappacosta gingen hem voor.

De titelhouder hervat de Premier League op 9 september met een wedstrijd tegen de oude werkgever van Drinkwater, Leicester.