Jong Ajax overklast Jong PSV in beloftentopper; Neres en Cassierra scoren

01-09-2017 21:50
186

Jong Ajax heeft vrijdag gehak gemaakt van Jong PSV. De Amsterdamse beloften waren op de Herdgang met liefst 0-3 te sterk.

Door de overwinning is de ploeg van trainer Michael Reiziger na drie duels nog ongeslagen en gaat het aan kop in de Jupiler League. Tijdens de eerste twee speelronden won Jong Ajax van SC Cambuur en Fortuna Sittard. Jong PSV heeft na drie duels vier punten, goed voor de achtste plaats.

Al na negen minuten was het raak voor de bezoekers. Mateo Cassierra kreeg de bal voor zijn voeten na een combinatie tussen David Neres en Zian Flemming. De Colombiaan twijfelde niet en schoot gedecideerd raak. Ook bij de tweede treffer was Cassierra betrokken. Hij stuurde Neres vlak voor rust de diepte in, waarna de Braziliaan afrondde. Flemming tekende in de 56e minuut voor de 3-0. De aanvoerder benutte een vrije trap, maar had geluk dat Room in de fout ging.

Jong Ajax neemt de koppositie over van FC Oss, dat met 3-3 gelijkspeelde bij Telstar. Bij de formatie uit Velsen was Mohamed Hamdaoui de grote man met drie treffers. Oss was via goals van Richard van der Venne en Istvan Bakx nog wel op voorsprong gekomen, maar daarna draaide Telstar de score om. Invaller Fisayo Adarabioyo behoedde FC Oss voor een nederlaag.

Jong FC Utrecht boekte zijn eerste zege van het seizoen. Jong AZ ging met 1-0 onderuit door een eigen doelpunt van Pantelis Hatzidiakos. Bij de Domstedelingen maakte Rico Strieder na negen maanden blessureleed zijn rentree. De middenvelder speelde 45 minuten mee.

Sven Braken was opnieuw goud waard voor NEC, dat met 2-1 won van FC Eindhoven. De van Almere City FC overgenomen spits opende in de zeventiende minuut de score. Kyle de Silva maakte in de tachtigste minuut gelijk, maar het antwoord van Braken kwam snel.