Duitsland met de schrik vrij en kan WK-ticket boeken; Eriksen vernedert Polen

Duitsland met de schrik vrij en kan WK-ticket boeken; Eriksen vernedert Polen

01-09-2017 22:44
7

Duitsland is vrijdag met de schrik vrij gekomen in het WK-kwalificatieduel met Tsjechië. Door een late goal van Mats Hummels werd met 1-2 gewonnen. Nicolai Jörgensen en grote uitblinker Christian Eriksen leiden Denemarken naar een 4-0 zege op Polen.

Voor Denemarken was het duel met Polen cruciaal. Bij een verlies zou het verschil met de koploper oplopen tot negen punten. De Denen begonnen dan ook fel en na een kwartier opende Thomas Delaney de score uit een voorzet van Christian Eriksen. Vlak voor rust was de ex-Ajacied opnieuw de aangever, ditmaal bij het doelpunt van Andreas Cornelius.

Na een uur betaalde Nicolai Jörgensen het vertrouwen van de Deense bondscoach terug, nadat de Poolse doelman Lukasz Fabianski de bal niet goed had weggewerkt. Het hoogtepunt kwam in de slotfase van de voet van uitblinker Eriksen, die de bal fantastisch binnen krulde.

In groep C bleef Duitsland ongeslagen, maar makkelijk ging het niet. Timo Werner opende nog wel snel de score na een fraaie pass van Mesut Özil. De wereldkampioen schakelde daarna een tandje terug en dat resulteerde in de 78e minuut in de gelijkmaker van Vladimir Darida, die vanaf 25 meter prachtig raak schoot.

Een stunt leek in de maak, maar Duitsland ontsnapte. Mats Hummels kroonde zich met een kopbal tot matchwinner. Daarmee is Duitsland officieus verzekerd van een WK-ticket.

Harry Kane vertolkte in groep F een hoofdrol tijdens de geflateerde 4-0 zege van koploper Engeland op Malta. Zeven minuten na rust brak de spits van Tottenham Hotspur de ban. Ryan Bertrand, Danny Welbeck en opnieuw Kane voerden de score daarna op.