'Wij zijn ook niet zo sterk. Alles aan dit Bulgaarse team is onvoorspelbaar'

'Wij zijn ook niet zo sterk. Alles aan dit Bulgaarse team is onvoorspelbaar'

02-09-2017 09:05
19

Het Nederlands elftal maakt zondag een goede kans om te winnen van Bulgarije, meent journalist Petar Ivanov. In de WK-kwalificatiereeks zijn de Bulgaren de tegenstander van Oranje, dat donderdag nog kansloos met 4-0 verloor van Frankrijk. Bulgarije is juist in vorm: woensdag werd Zweden met 3-2 geklopt. 

"Het was de eerste keer sinds 1967 dat we Zweden hebben verslagen. Dat is voor het eerst in vijftig jaar. Natuurlijk is iedereen hier in jubelstemming", zegt Ivanov tegen de NOS. "Ik kan me voorstellen dat Nederland als een gewond dier is na die vernietigende nederlaag tegen Frankrijk. Maar, in alle eerlijkheid, ons team is ook niet zo sterk. We zijn vooral onvoorspelbaar."

Petar Hoebtsjev, bondscoach van Bulgarije, zei onlangs dat hij nog niet weet of Bulgarije na Zweden ook Nederland kan verslaan. "Natuurlijk probeert hij de verwachtingen te temperen", verklaart Ivanov. "Maar hij heeft wel een punt. Ik denk dat de bondscoach oprecht niet weet waartoe zijn ploeg in staat is. En zijn spelers waarschijnlijk ook niet."

"Soms zit het mee, maar natuurlijk is de bondscoach voorzichtig", vervolgt Ivanov, die zondag in de Johan Cruijff Arena het commentaar verzorgt op de Bulgaarse televisie. "Alles aan dit Bulgaarse team is volkomen onvoorspelbaar. Maar als ze nu verliezen, dan is die zege op Zweden niets waard geweest. Dat zou eeuwig zonde zijn."