Overmars over Sánchez-vertrek bij Ajax: Er zat te veel achter

Overmars over Sánchez-vertrek bij Ajax: "Er zat te veel achter"

02-09-2017 12:41
57

Directeur spelerszaken van Ajax Marc Overmars heeft gemengde gevoelens overgehouden aan de deal van Davinson Sánchez. Dat zei de Ajax-beleidsman in het programma Ajax Inside op Ziggo.

Overmars had liever gezien dat Sánchez net als Davy Klaassen op een goed moment zou vertrekken, na een aantal jaar bij Ajax te hebben gespeeld. "Aan de situatie met Sanchez houd ik dan ook gemengde gevoelens over", zegt Overmars, geciteerd door De Telegraaf. "Ik had liever gezien dat hij een jaar later was weggegaan. Dat was ook de insteek toen we hem vorig jaar haalden. We hebben er alles aan gedaan, maar er zat te veel achter. We hebben hem een buitengewoon goede aanbieding gedaan, maar dat kwam niet in de buurt van wat Spurs hem bood."

Over de verkoop van Kenny Tete (Lyon) en Jaïro Riedewald (Crystal Palace) zei Overmars: "Die zijn jong en willen elke week spelen. Als je een jaar lang negen van de tien wedstrijden op de bank heb gezeten, ga je dat niet nog een jaar doen. Dat konden wij hen ook niet aandoen. Het zijn jongens met kwaliteiten en ze verdienden het om te spelen. We hadden tegen ze gezegd dat ze mochten gaan als er een club zou komen."