Gewilde tiener slaat Ajax en PSV af: Die namen van clubs, dat doet je wel wat

Gewilde tiener slaat Ajax en PSV af: "Die namen van clubs, dat doet je wel wat"

02-09-2017 15:38
27

Voormalig Fortuna Sittard-trainer Ben van Dael denkt dat Perr Schuurs niet in de war raakt van de belangstelling van onder meer Ajax en PSV. Afgelopen week werd bekend dat de zeventienjarige aanvoerder van de Limburgers op de verlanglijstjes van tal van topclubs staat. 

Naast Ajax en PSV werden ook Liverpool, Manchester City, Tottenham Hotspur en Borussia Mönchengladbach genoemd. "Die namen van clubs, dat doet je wel wat als speler. Maar hij zal normaal blijven doen, dat weet ik zeker. Ik denk dat een iets hoger niveau goed zou zijn voor zijn ontwikkeling. Niet per se Ajax of PSV. De stap van een Jupiler League-club als Fortuna naar de Nederlandse top is megagroot. Ik zou een kleinere stap nemen", aldus Van Dael - die Schuurs in 2016 liet debuteren - in gesprek met Voetbal International. 

"Hem aanvoerder maken is een slimmigheidje van de club. Hij is er wel een type voor, hoor. In de A1 was hij ook als jonkie aanvoerder. Maar het zegt mij ook iets over de rest van de groep. Het is jong en buitenlands, een echte aanvoerder loopt er niet bij."

Dinsdag liet het management van Schuurs weten dat de verdediger voorlopig in Sittard blijft voetballen