Woodburn (l) met Bale

Oekraïne koploper door blunders arbitrage; zeventienjarige debutant redt Wales

Oekraïne koploper door blunders arbitrage; zeventienjarige debutant redt Wales

02-09-2017 23:59
5

Wales mag nog altijd dromen van deelname aan het WK. De sensatie van het afgelopen EK werd gered door de zeventienjarige debutant Benjamin Woodburn.

Groep D
De piepjonge vleugelspeler van Liverpool maakte twintig minuten voor tijd zijn debuut voor Wales. Enkele minuten later was het raak. De jongeling schoot van buiten de zestien heerlijk binnen, waardoor Wales wint en met een derde plek nog kans heeft op plaatsing voor het WK. Door een 1-1 gelijkspel van nummer twee Ierland tegen Georgië, loopt Wales met twee punten in. Servië won eenvoudig met 3-0 van Moldavië en verstevigt daarmee de koppositie.

Groep G
Door een 2-0 zege op Liechtenstein maakt Albanië nog voldoende kans om zich te plaatsen voor het WK. De ploeg is te vinden op de derde plek, achter koploper Spanje en Italië. Israël laat een uitgelezen mogelijkheid om dichterbij Albanië te komen liggen: in eigen huis verliest de ploeg met 0-1 van nummer vijf Macedonië. Italië speelt dinsdag tegen Israël, terwijl Spanje afreist naar hekkensluiter Liechtenstein.

Groep I
Koploper Oekraïne heeft in eigen huis met 2-0 van Turkije gewonnen, maar beide treffers hadden afgekeurd moeten worden. Borussia Dortmund-aanwinst Andriy Yarmolenko scoorde tweemaal voor rust. Bij zijn eerste treffer stond hij buitenspel en bij de tweede goal was de bal over de achterlijn geweest. Door de zege staat Oekraïne met veertien punten bovenaan. Het duel tussen nummer twee Kroatië en hekkensluiter Kosovo werd gestaakt door hevige regenval.

Turkije staat vierde, maar is met twee duels te spelen nog niet uitgeschakeld voor het eindtoernooi in Rusland. Door een verrassende 1-0 nederlaag van IJsland tegen Finland, laat de ploeg dé kans om koploper te worden liggen.