'Afkoopsom van 7 miljoen euro verhindert vertrek van teleurgestelde Benitez'

'Afkoopsom van 7 miljoen euro verhindert vertrek van teleurgestelde Benitez'

03-09-2017 14:36
18

Rafa Benitez is nog altijd manager van Newcastle United, omdat de Spaanse coach miljoenen euro's moeten betalen wanneer hij opstapt. Dat meldt boulevardkrant The Daily Mail zondag. 

Benitez (57) werd afgelopen seizoen kampioen van het Championship met The Magpies. De relatie tussen de oefenmeester en eigenaar Mike Ashley is er de afgelopen maanden echter niet beter op geworden. Benitez kreeg niet de spelers die hij graag naar St. James' Park had zien komen. De zomerse transferwindow werd een grote teleurstelling voor United. 

Wedden

Meer odds

Nu zou Benitez serieus overwegen om zijn biezen te pakken. De voormalig trainer van onder meer Liverpool, Internazionale en Real Madrid heeft echter een contract tot medio 2019 in Noord-Engeland. Wanneer hij zélf opstapt, kost hem dat volgens The Daily Mail zo'n zeven miljoen euro. Zo is dat contractueel vastgelegd. 

Mogelijke oplossing: een ándere club kan geld op tafel leggen om het contract van Benitez af te kopen. West Ham United wordt genoemd als mogelijke nieuwe werkgever voor de Spanjaard. Bij The Hammers zit Slaven Bilic op de schopstoel.