'Costa realiseert zich dat hij zwak staat en vreest claim van 54 miljoen euro'

'Costa realiseert zich dat hij zwak staat en vreest claim van 54 miljoen euro'

04-09-2017 10:31
16

Chelsea en Diego Costa zitten nog steeds aan elkaar vast. De Engelse club en de Spaanse spits gaan bespreken hoe nu verder, waarbij verschillende scenario's mogelijk zijn.

Costa kreeg aan het begin van de zomer een berichtje van trainer Antonio Conte dat hij niet meer nodig was op Stamford Bridge. Voor de spits was het vanaf dat moment duidelijk: hij ging vertrekken. Een kleine twee maanden verder staat Costa nog steeds onder contract bij Chelsea, ondanks een opzichtige flirt met oud-werkgever Atlético Madrid.

Volgens Starsport worden de gesprekken over een tot voor kort onmogelijk geachte hereniging op korte termijn geopend. Costa zou zich realiseren dat hij juridisch gezien dramatisch staat. Om de komende maanden niet helemaal weg te gooien is een verzoening in zijn ogen geen slecht scenario.

Een andere optie wil Costa namelijk koste wat kost vermijden: een miljoenenclaim aan zijn broek. Omdat de 28-jarige speler al weken niet op de training is verschenen en in zijn geboorteland Brazilië verbleef, kan Chelsea een claim van 54 miljoen euro neerleggen wegens werkweigering, aldus tabloid The Express.

Verwacht wordt dat beide partijen het zo ver niet laten komen en voor de eerstvolgende competitieronde in Engeland om de tafel gaan. Indien er witte rook uit dat gesprek komt, is het overigens nog maar de vraag wanneer Costa weer wedstrijdfit is. Hij heeft door alle transferperikelen een enorme trainingsachterstand.