Sparta legt vier dagen na deadlineday Duitse globetrotter (30) vast

Sparta legt vier dagen na deadlineday Duitse globetrotter (30) vast

04-09-2017 12:33
20

Sparta Rotterdam heeft alsnog een nieuwe aanvaller. De Rotterdammers krijgen per direct de beschikking over Nick Proschwitz, die transfervrij overkomt van het Belgische Sint-Truiden.

Daar kreeg hij na twee seizoenen geen contract meer, waardoor Sparta ook niet gehinderd werd door de transferdeadline van 31 augustus. De dertigjarige aanvaller sluit direct aan bij de selectie van Alex Pastoor. "Na het vertrek van onder andere Mathias Pogba zochten we nog een aanvaller die complementair kan zijn aan de aanvallers die we reeds hebben in onze selectie", vertelt de trainer op de clubsite.

"Met ruim 300 wedstrijden en bijna 100 doelpunten in het betaalde voetbal en het spelen in meerdere competities voegen we daarmee ook ervaring toe aan onze jonge selectie", aldus Pastoor.

Proschwitz is een ware globetrotter. Sparta is al zijn dertiende werkgever. Greuther Fürth, TSG 1899 Hoffenheim, Hamburger SV, VfL Wolfsburg, Hannover 96, FC Vaduz, FC Thun, sc Paderborn, Hull City, Barnsley, Brentford en Coventry City staan al op zijn CV.