Update: 'Roda JC bereikt akkoord met rechtsback: eenjarig contract met optie'

Update: 'Roda JC bereikt akkoord met rechtsback: eenjarig contract met optie'

05-09-2017 22:00
36

Roda JC hoopt zich vier dagen na het sluiten van de transfermarkt nog te versterken met een rechtsback. Ashton Götz moet snel naar Kerkrade komen.

Dat meldt Voetbal International. Götz is een 24-jarige vleugelverdediger uit Duitsland, die ook over een Amerikaans paspoort beschikt. Hij zit sinds de zomer zonder club en kan dus ook buiten de transferperiode om bij een nieuwe club tekenen. Roda JC testte Götz vorige week in een oefenduel met Antwerp FC (0-3 nederlaag). Hij maakte daarin een goede indruk. De rechtsback kan voor een seizoen tekenen, met een optie op een tweede jaar.

Götz droeg tot op heden alleen het shirt van Hamburger SV. Bij de Duitse traditieclub doorliep hij de jeugdopleiding en kwam hij tot elf competitiewedstrijden in de hoofdmacht. Hij moet bij Roda JC de concurrentiestrijd aangaan met Henk Dijkhuizen. Christian Kum kan na zijn komst weer in het centrum terecht.

Update 22.00: Roda JC heeft volgens De Limburger een definitief akkoord bereikt met Ashton Götz. De Duitse rechtsback, die ook over een Amerikaans paspoort begint, tekent na zijn medische keuring een contract tot medio 2018, met een optie voor een tweede jaar. Roda moet de deal nog officieel bevestigen, maar rekent erop dat de 21-jarige Götz zondag tegen FC Utrecht speelgerechtigd is.