Duitsland slacht Noorwegen in WK-kwalificatie; uiterst spannende Groep E

Duitsland slacht Noorwegen in WK-kwalificatie; uiterst spannende Groep E

04-09-2017 22:53
9

Duitsland heeft zich maandag zo goed als zeker geplaatst voor het WK. De ploeg van Joachim Löw liet thuis geen spaan heel van Noorwegen: 6-0. Door de overwinning van nummer twee Noord-Ierland kan de champagne nog niet ontkurkt worden.

Groep C
Door de monsterzege op Noorwegen lijken de Duitsers wel alvast hotels uit te kunnen gaan zoeken. De voorsprong op de Noord-Ieren is met twee duels te gaan vijf punten. De nummer twee won met 2-0 van Tsjechië. Op 5 oktober reist Duitsland af naar Noord-Ierland. Nummer drie Azerbeidzjan won met 5-1 van San Marino, maar kan zich door een achterstand van negen punten niet meer plaatsen voor het WK. San Marino heeft nog geen punt gehaald.

Groep E
In Groep E ligt nog alles open. Mede door een treffer van Arek Milik won koploper Polen met 3-0 van Kazachstan, maar voelt het de hete adem van Montenegro en Denemarken in de nek. Montenegro won met 1-0 van Roemenië en de Denen boekten een ruime 1-4 zege bij nummer vijf Armenië. Polen is met negentien punten koploper. Montenegro en Denemarken hebben drie punten minder. Op 5 oktober treffen laatstgenoemde landen elkaar.

Groep F
Door een 2-1 zege op nummer twee Slowakije is koploper Engeland een stuk dichterbij het WK gekomen. De Engelsen kwamen vroeg op achterstand, maar door Eric Dier en Marcus Rashford werd de schade hersteld. Slowakije neemt het tijdens de volgende kwalificatiewedstrijd op tegen nummer drie Slovenië, dat met 4-0 won van Litouwen en zich samen met Schotland vol moet richten op het behalen van plek twee. De Schotten wonnen thuis met 2-0 van Malta en bezitten plek vier. De ploeg heeft net als Slovenië veertien punten, maar een minder doelsaldo.